dilluns, 19 de setembre del 2016

La multimodalitat

Una de les paraules claus del segle XXl és l’alfabetització. Què és d'alfabetització? Avui en dia, aquest terme s'ha ampliat per referir-se a la capacitat o grau d’utilització i producció de textos clàssics i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Així que,  ja no només inclou sabers típics com llegir i escriure amb llapis. Actualment ser alfabetitzat suposa comprendre, interpretar, reflexionar i produir textos escrits en general i textos multimodals en concret.

Ara bé, que són els textos multimodals?

Els textos multimodals són aquells que es formen mitjançant la combinació de dos o més modals de comunicació al mateix temps.. Un exemple de text multimodal pot ser un llibre; per rebre la informació que un llibre ofereix, és imprescindible tenir la capacitat de veure i per altra banda, la d’escriure per posar la informació en ell, per tant, aquests dos modals junts formarien un text multimodal. Un altre exemple que valdria d’aquest tipus de text seria un anunci, ja que fa una barreja entre imatge i text.

Aquí podeu veure un vídeo que explica amb més claredat la multimodalitat.


Una nova etapa

El temps està canviant per a nosaltres. Aquesta nova etapa és com un llibre nou que ens acabem de comprar; el volem llegir però no sabem amb certesa què podrem trobar en ell i només obrint-lo i llegint cadascuna de les seves pàgines podrem arribar a descobrir-ho. Ens envoltaran moltes experiències noves durant la nostra estança a la universitat, acompanyades de molt aprenentatge per a arribar al final d’aquesta etapa a aprendre a ser bones mestres i compartir aquests coneixements que estem aprenent. Però això només acaba de començar.


El propòsit d’aquest bloc és deixar constància de les nostres reflexions i conclusions sobre els temes que ens plantejaran a la matèria d’Habilitats comunicatives. Som el grup The change is coming, format per Chaimae El Ghailani, Carolina Lara Jiménez, Aina Ribas Galve i Ana Maria Salvador Romero.


Esperem que us agradi el nostre bloc!