dimarts, 27 de setembre del 2016

Noves metodologies i formes d’aprenentatge

Vivim en una època on la tecnologia té molt de pes en la nostra vida quotidiana, ja que utilitzem constantment eines digitals que ens faciliten les nostres tasques. Ha aportat a l'ensenyament un gran nombre de recursos virtuals. Un exemple que coneixem a escala general és el Moodle. Gràcies a aquesta aplicació  els docents, per exemple, poden penjar recursos de suport per a què l'alumnat millori el seu rendiment acadèmic. 

Altres metodologies més innovadores són:


El flipped Classroom: "la classe invertida" Consisteix a demanar els estudiants que la part més teòrica de l'assignatura és faci a casa mentre que les hores de classe s'aprofitin per realitzar treballs més pràctics que requereixen més participació.


mLearning: "aprenentatge electrònic mòbil" és un mètode d'ensenyament que consisteix a utilitzar els mòbils, iPad, tauletes, etc. per aprendre.


Game-based: "aprendre amb jocs" consisteix en adquirir nous ensenyaments a través de jocs.


learning: "aprenentatge electrònic" és un procés d'aprenentatge que es realitza a través d'Internet, caracteritzats per una separació física entre professorat i estudiants, però junts a través de la xarxa.


Mons virtuals: consisteix en la unió de la vida real i la vida fictícia. Un exemple dels móns virtuals serien els "sims" o el "pokemon go".

l'ABP: "Aprenentatge basat en problemes" és una metodologia d'aprenentatge en la qual es planteja un problema o una situació problemàtica que quan s'investiga és aconsegueix el coneixement.

Aquí teniu un exemple d'una escola que utilitza les tecnologies com a base d'aprenentatge. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada